PowerRaufe (2023)

Mijn dochter is vorig jaar op Texel gaan wonen en mijn paard raakte hoefbevangen. Dit werd een grote uitdaging. De weekenden willen wij graag naar Texel, maar mijn paard mag geen onbeperkt hooi i.v.m. haar bevangenheid. Hooi voor twee dagen in één keer in bakken/netten geven was dus geen optie en om steeds hulp in te roepen meerdere keren per dag, dat zag ik ook niet zitten. 

Toen kwam ik de PowerRaufe van Equipona tegen op internet. De perfecte oplossing! Ik gebruik hem voor 1 paard en 1 pony. Ik heb de halfronde met opzetstuk. Ik vul hem vrijdagochtend en als ik zondagmiddag terugkom zit er nog ruim voldoende in. Ik laat hem ieder uur een half uur open gaan; dat lijkt veel, maar toen de paarden eenmaal doorhadden dat hij dus steeds opnieuw open gaat en er 24/7 te eten is, zijn ze veel minder gaan eten en slaan ze met regelmaat een keer over.

Voor ons is de PowerRaufe echt een gouden investering geweest!! Superblij mee. 

Annemieke D.

45 PowerFeeders (2024)

Wij waren voor ons project op zoek naar een degelijk en duurzaam systeem om het voederproces voor 45 stallen te automatiseren. 

Hiervoor hebben we Equipona als partner gekozen. Na een korte testperiode van de PowerFeeder hebben we vrij snel besloten dat dit de oplossing was voor ons. Samen met het achterliggende softwaresysteem kunnen we nu heel snel per paard de perfecte hoeveelheid voer per 24u gespreid over meerdere voerbeurten geven. 

Dit brengt rust op stal voor de paarden, maar bespaart ons ook heel wat tijd bij het voeren. Een win-win dus.

Edin H. (https://www.manegedesteenenkamer.nl)