IS GEZOND VOEREN COMPLEX?

Neen hoor! U moet enkel ontdekken wat de voerbehoefte van uw paard is. Dit gebeurt uiteraard best in overleg met uw dierenarts. Zodra u de behoefte kent, kan u het type voer kiezen en bepalen wanneer en hoeveel u moet voeren.

Hoeveel voer moet een paard krijgen?

Dat is afhankelijk van het gewicht van uw paard. Maar ook van de arbeid die uw paard moet leveren. Het spreekt voor zich dat een recreatiepaard minder kracht- en ruwvoer nodig heeft dan sportpaard dat meerdere trainingen per week heeft. Ook hier kan uw dierenarts u perfect in ondersteunen.

Onze systemen kunnen u perfect ondersteunen met het toedienen van de juiste hoeveelheid voer aan uw paard op de door u gekozen momenten, dag en nacht. Dit constante voerpatroon zorgt voor rust bij uw paard en dus ook voor rustiger eetmomenten, hetgeen dan weer het spijsverteringssysteem ten goede komt. Kleinere porties worden immers beter opgenomen door het lichaam en alles wat een paard te veel eet, is enkel ballast voor de verterende organen.

Zeker paarden die vaak op stal staan, moeten we proberen bezig te houden om verveling tegen te gaan. Dankzij optimaal gezondheidsmanagement kunnen gedrags- en gezondsheidsproblemen, eetstoornissen, enz… vaak worden voorkomen.

in Info
DE GEZONDHEID EN HET WELZIJN VAN UW PAARD